Hoe kom ik er vanaf?

Hoe kom ik er vanaf?

Te veel mannen blijven in een relatie, waarvan ze weten dat het niet goed voor ze is. Veel van deze mannen weten niet waarom ze zulke relaties aantrekken. Ze voelen zich aangetrokken tot een “spannende” vrouw die eerst omschreven wordt als charmant, spontaan en open. Bij destructieve relaties wordt ze later in de relatie omschreven als egocentrisch, veeleisend en onredelijk. Wat ooit je droomvrouw was lijkt nu een nachtmerrie te zijn geworden.

Herken je jezelf hierin dan bestaat de kans dat je in een dans zit tussen de codependent en narcist. Een codependent is iemand die vooral geeft en heeft trekken van een people pleaser. Een narcist is iemand die vooral de eigen behoefte ziet, maar niet die van een ander. Deze twee persoonlijkheden trekken elkaar enorm aan.

Als je in een relatie zit, waarvan je weet dat deze niet goed voor je is, maar kan er niet uitstappen, dan zou er sprake kunnen zijn van een relatieverslaving. Een relatieverslaving is het vastzitten in een relatie die niet goed voor je is en waarbij je alles blijft goedpraten. Wil je meer weten over hoe je hiermee kunt omgaan, neem dan contact op voor een gratis intake.

Gratis intake